Sfeervolle gezinswoning met een prachtig interieur

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Sfeervolle gezinswoning met een prachtig interieur

TILL BEHNE TILL BEHNE
Modern houses by WillemsenU Modern
Loading admin actions …

Dit traditionele woonhuis heeft een drastische gedaantewisseling ondergaan. De professionals van WillemsenU Architecten hebben alle overbodige toevoegingen van de oude woning verwijderd en het geheel is bekleed met een nieuwe geïsoleerde gevel zodat een heldere, herkenbare vorm overblijft.

Open achterzijde

De bestaande, enigszins onlogische indeling van het huis is veranderd tot een open en ruimtelijke geheel. De woonkamer is van de voorzijde naar de achterzijde verhuist, waar grote ramen een prachtig uitzicht bieden op de natuur. Door de verbouwing is er op de begane grond extra leefruimte ontstaan die plek biedt aan een thuiskantoor, een garage en een carport. Op de bovenverdieping zijn grotere slaapkamers voor de kinderen ontstaan.

Gevel

Door de karakteristieke kenmerken, zoals de dakkapellen en het zijbalkon, van de bestaande woning te abstraheren en het geheel te bekleden met donkergrijs verduurzaamd hout ontstaat er een eigentijds, strak uiterlijk. De gevel is afgestemd op de karakteristieken van de ruimtes daarachter. Aan de straatzijde en de entreezijde liggen intern gerichte kamers achter een voornamelijk gesloten schil, terwijl aan de achterzijde de woonruimtes juist in contact staan met de omgeving door de open gevel.

Duurzaam

Het interieur, de woning en de omgeving vormen één ontwerp. Alle onderdelen worden samengebracht om een geheel nieuwe, gemoderniseerde en duurzame woning te realiseren met een andere oriëntatie, extra ruimte en een nieuwe, geïsoleerde gevel.

Terras

Aan de achterzijde van het huis vinden we nog dit geweldige terras, ook uitgevoerd in mooi en duurzaam hout. De tuin is net als de omgeving erg groen en met zorg aangelegd. Al met al een heerlijke plek om te vertoeven.

Leefruimte

Ook binnen zien we veel hout en andere duurzame materialen. We zien een prachtige grote houten eettafel die vloeiend overgaat in het keukenblok met daarachter nog een grote keukenwand. Vanuit hier heb je een fraai uitzicht over de tuin. Achter de donkere keukenwand zien we de woonkamer, die subtiel wordt afgeschermd door de open haard.

Thuiskantoor

Zoals gezegd, is er in de nieuwe situatie een ruim thuiskantoor ontstaan. Ook hier zien we veel houten elementen, zoals de vloer en het op maat gemaakte bureau.

Meer fraaie thuiskantoren kun je hier bekijken. Hulp bij het inrichten daarvan, kun je krijgen van een van deze professionals. En meer over thuiskantoren lees je in dit Ideabook.

by FingerHaus GmbH - Bauunternehmen in Frankenberg (Eder) Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!