A 48 m² single bedroom apartment for a young couple
scandinavian Dining room by 思為設計 SW Design

A 48 m² single bedroom apartment for a young couple

A 48 m² single bedroom apartment for a young couple

Swapnil Kangankar Swapnil Kangankar
Swapnil Kangankar Swapnil Kangankar
Loading admin actions …

Our article today presents an extremely classy single bedroom apartment from Taipei City. The apartment has a very compact layout and measures a mere 48 square meters in area. In spite of its compact layout, the open plan living room, thoughtful lighting design, and a restrained material palette gives the entire apartment a very spacious and comfortable feel. Although every space is given due attention, we especially loved the stone finished kitchen island and the display wall in the living room. Read on further if you wish to know more about this house…

The living room

The living room is the space that we step into when we enter the house. The entire space is adorned with a very restrained color palette mainly dominated by beige and gray shades. The space is provided with nice gray colored sofa that can comfortably fit in three members. The entire ambiance is further enhanced by the lovely diffused sunlight that is drawn in the space through the window in the kitchen,  

The open plan layout

The living room and kitchen in spite of being two separate zones are a part of the same space. The open plan layout allows a much better space utilization as well as provides a connection between the living and the kitchen in such a way that you can have a conversation with your partner or catch you favourite show while cooking dinner.

The main wall

The main wall in the living room is finished with natural stone that has gray and beige pattern on it. The entire arrangement looks beautiful with the architects' deserving full credit for experimenting with a material that is generally used in large spaces. Apart from the wall finish, we also loved the sleek center table that has two circular platforms supported on slender powder coated legs.

The entrance

As it is typical for many studio apartments, we enter the house through the living room. In order to make the maximum use of the available space, the architects have provided an in built bookshelf in the wall right beside the entrance door.

The bedroom

The bedroom too has the same color palette of gray and beige, a combination that is soothing as well as exudes a classy vibe. The space is consciously designed with as little furniture as possible to provide the users with a peaceful and refreshing experience. The entire ambiance is further enhanced by the soft light entering the space that is filtered by the drop down shades attached to the main window.

The study space

The bedroom also features a neat compact study area which consists of a simple table and a chair facing the wall. The space beside the study table is provided with a sleek LED lit ledge which is, in fact, a part of the wardrobe and is perfect to store books and other study material.

The wardrobe

The wardrobe is installed behind the study table. With its neat full height shutter and an inbuilt arrangement, the wardrobe provides adequate space to its users to store clothes and other accesories. 

The second workspace

Keeping in mind the working nature of both the users, the house also features a secondary workspace which is, in fact, bigger and well provided than the first space. This workspace features a longer study table that spans the entire length of the wall. Beside the table, the architects have also provided the space with a sleek seating area, while to make the experience more comfortable the workspace is also provided with overhead storage cabinets.

If you would like to read similar interior designing articles, please click here.

Which of the spaces did you like the most?
modern Houses by FingerHaus GmbH

Need help with your home project?

Get in touch!

Need help with your home project?

Get in touch!

Request free consultation

Discover home inspiration!