Dining room by ming architects, modern | homify
< >
 Dining room by ming architects, Modern
< >
 Dining room by ming architects, Modern
< >
 Dining room by ming architects, Modern
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

the architectural highlight of this semi-detached house in singapore is
the side elevation facing a public canal. the facade is expressed as a thick painted wall with a composition of punctuations of varying sizes and depths. these openings comprise of various architecture elements such as covered balconies, planters, bay windows, window openings and sliding glass doors.

internally, a 3-storey high feature wall in italian textured plastered paint serves to tie the levels together. cantilevered from this wall, an open riser staircase runs suspended along the entire length of the house, inviting light to simmer down 3 levels from the glass skylight above to the living areas on the first storey below. a 12m length lap pool along the side of the house acts as a buffer between the canal and the living/dining zones, which is situated at the back of the plot where a private landscaped garden is located.

Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.