Tropical corridor, hallway & stairs by imago architecture+design tropical | homify
Tropical corridor, hallway & stairs by imago architecture+design Tropical
Tropical corridor, hallway & stairs by imago architecture+design Tropical
Tropical corridor, hallway & stairs by imago architecture+design Tropical

The design is questioning the functioning and quality of common ration shops and inspires a new approach towards these mostly overlooked buildings.Importance has been given to maximised natural ventilation and light, transparency for customers and clear circulation without compromising the required safety aspects.We have taken the waiting customers into the building with a wide corridor space to protects them from rain and sun. Large open counters allow absolute transparency in the ration shop.The back of the building serves as shaded outdoor seating for the children of the neighbouring school.The aim is to provide best possible integration for the underprivileged part of society, through architecture that embraces its users.

The building strives to take vernacular elements and use them in a contemporary fashion, where only the material itself creates texture and decoration.The walls are made of compressed stabilised earth blocks which are exposed in elevation for a subtle blending with the surrounding buildings and greenery.Doors are solid and made of recycled wood. Floors are kadappa slabs with terracotta inlay. The other facade elements, granite and ferro-cement jalis, are inspired from the local village context.

Similar Photos
Comments