Conservatory by 山本嘉寛建築設計事務所 yyaa, asian wood wood effect | homify
 Conservatory by 山本嘉寛建築設計事務所 YYAA, Asian Wood Wood effect
 Conservatory by 山本嘉寛建築設計事務所 YYAA, Asian Wood Wood effect
 Conservatory by 山本嘉寛建築設計事務所 YYAA, Asian Wood Wood effect
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

This is a renovation of a house built about 90 years ago in Nara City.

The house was used for rent and was abandoned after several (merciless)

renovations. The columns, beams and earth walls were seriously damaged

by the leak and ants. Sunlight was blocked by the baths and toilets that

were added to the garden, and trees and weeds were overgrown.It takes a

long time and a lot of money to repair a house by Japanese traditional

construction method , and insulating and air-tightening the entire house

also destroys features of the traditional Japanese house which loosely

connected interior and exterior.Therefore, we created a compact living

room in the center of the house, which was aseismatically reinforced and

thermally insulated by a modern construction method, and created a

semi-outdoor space called Sukima around it. Sukima includes the

entrance, storage, garage, toilet, library, stairs, etc., and supports

the functions of the house.The nested plan makes this house a legacy of

the traditional Japanese house characteristics, where interior and

exterior resonate with each other.

Colour: Wood effect
Material: Wood
Credits: Photo by Yohei Sasakura
Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.