Minimalist house by sergio pascolo architects minimalist | homify

The aim of the project is to rearrange all the spaces of this elegant flat and to turn it into a luxury loft, by creating an open contiguous space which brings the various areas together. An L shaped living area unifies the large dining room, the living room, the TV corner, the small studio and the passageway leading to the sleeping area. The access ways and spaces are divided by sliding partitions which modify proportion and perception. The outer walls have been moulded so as to contain heating units and roller blinds which filter the light. Two loggias, turned into hanging gardens, enlarge the living space which appears to extend out onto the higher section of the cityscape and the gardens. The unbroken quality of the space is also enhanced by uninterrupted colours and materials. White is the main colour: an uninterrupted white resin floor unites all the areas along with the natural light filtered from the curtains and the artificial light coming from hidden wall devices. All the custom made furniture is of white corian and is complemented by classic pieces of modern design.

Similar Photos
Comments