Bar detail by twist in architecture modern | homify
< >
Bar Detail by Twist In Architecture Modern
< >
Bar Detail by Twist In Architecture Modern
< >
Bar Detail by Twist In Architecture Modern

T.I.A. were commissioned to design a residential development in Camberwell, South East London. The existing site contained a derelict building which had been left abandoned for over 35 years. During this time the building was closed and blocked up, filled with decades old disused old furniture, tools and junk.

The proposal for this Camberwell Residential project is a comfortable and specious two bedroom & two bathroom home consisting of a separate study (second bedroom), large dinning and kitchen space, spacious double height lounge area, winter terrace, roof terrace and the master bedroom with the master bathroom at the top. The design philosophy is derived from the building’s history, client’s requirements and neighbourhood’s desperate need for regeneration. A clear architectural division is established between the ‘older’ part of the house and the new extension. We wanted to preserve the original look of the ‘old’ building, that the neighbouring residents are very familiar width, and to stay truthful to the original design and features. We also wanted to stay truthful to the contemporary client’s needs, requirements for light and aesthetic taste, so we proposed a fully glazed extension as a way to differentiate and complement the original look of the house. A dividing element is a structural element lining and separating old and new and supporting the new addition.

The new commercial unit contains an internal seating area with a south facing fully glazed shop-front towards the main street, bar seating area, and a rear garden at the back. Basement level is used for a full equipped commercial kitchen and toilets.

Similar Photos
Comments