Media room by belsize architects, modern | homify
< >
 Media room by Belsize Architects, Modern
< >
 Media room by Belsize Architects, Modern
< >
 Media room by Belsize Architects, Modern
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

This extension and remodeling of a Grade II listed Georgian townhouse rejects a traditional brick extension in favour of a more contemporary design, thereby providing greater interest and allowing the extension to read clearly as a separate yet sympathetic addition.

At ground floor level, a spacious kitchen and dining area enjoys uninterrupted views into the garden. Below, a cramped cellar has been enlarged to create a high-spec family room and office space alongside a new garden terrace.

The “glazed box” approach plays with the character of the extension: a copper mesh placed within the glazing units lends it an orange-brown tint, referencing not only the red brick of the original house but also the copper eaves of a new garden pavilion.

Elsewhere the existing spaces were restored, redecorated and updated. Timber panelling was restored, contemporary fixtures and fittings sensitively introduced, and spaces opened up where possible to create a more liveable environment.

Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.