Brosh Architects

Westbourne Gardens, Notting Hill, London—W2

Our vision—Restore the old period charm and adapt to modern living.

Nearly all original features were removed so the original style was lost due to previous renovations.

Herringbone oak timber flooring was specified as it would’ve been the original flooring. We distressed/damaged the floor and used ‘old English’ stain to give a 200 years old look.

We removed the 1980’s radiators and installed underfloor heating.

Staircases on the lower and upper level had nearly collapsed. We fully renovated the staircases so not lose another piece of Georgian history.

We reverted to the original floor layout with tweaks for modern living.

3 full-height sliding doors give flexibility for an open plan feeling or a private closed space.

Kitchen was re-located to rear, the dining and living area now work together harmoniously.

Modern media is housed within bespoke joinery.

A new full width front balcony was opened up for enjoyment of Westbourne Garden Park & its magnificent trees.

Strategically placed concealed strip lights create a subtle yet adequate light complementing the Georgian feel of the flat.

A study was created at the rear with a brand new dormer to flood the study with natural light that flows through the landing to the front master bedroom.

Light coloured Farrow and Ball paint has a traditional tint yet still gives a modern look.

Our bespoke joinery was completed with a white finish in order to bounce the light throughout the room.

Location
London
Total cost
RM1,383,000
  • Front elevation Brosh Architects Modern houses Bricks White

    Front elevation

    A complete renovation for a top floor duplex apartment of a Georgian four‐storey mid terraced property

  • Front elevation Brosh Architects Modern houses Bricks White

    Front elevation

    A complete renovation for a top floor duplex apartment of a Georgian four‐storey mid terraced property

  • Living room Brosh Architects Living room Wood White

    Living room

    this is the living room located at the front of the property and enjoying the magnificent view of the Westbourne Gardens Park

  • Living room - Media unit (lights off) Brosh Architects Living room MDF White

    Living room—Media unit (lights off)

    Brosh architect design the bespoke media unit with sliding door in order to hide the tv when not needed

  • Living room - Media unit (lights on) Brosh Architects Living room Wood White

    Living room—Media unit (lights on)

    Brosh architect design the bespoke media unit with sliding door in order to hide the tv when not needed.

    we also installed concealed lighting in order to avoid unnecessary spot lights

  • Living room - Media unit (Detail) Brosh Architects Living room Wood White

    Living room—Media unit (Detail)

    this is a small detail as part of the media unit. Buster and Punch has beautiful pull handle which fit perfectly to our design.

  • Living room - Media unit (lights off) Brosh Architects Living room Wood White

    Living room—Media unit (lights off)

    Brosh architect design the bespoke media unit with sliding door in order to hide the tv when not needed.

    the unit below are to accommodate all the media equipment which connected to the higher unit so you wont have to see any cables.

  • Living room - Media unit (lights on) Brosh Architects Living room Wood White

    Living room—Media unit (lights on)

    Brosh architect design the bespoke media unit with sliding door in order to hide the tv when not needed.
    the unit below are to accommodate all the media equipment which connected to the higher unit so you wont have to see any cables. we also installed concealed lighting in order to avoid unnecessary spot lights

  • Dining room (lights off) Brosh Architects Living room Wood White

    Dining room (lights off)

    Dining area. we created a long bench in order to safe space and also used as a storage area. the bench sit has hinges and can be opened up. the units above are both for storage purposes and also to hide other services.

  • Dining room (lights on) Brosh Architects Modern dining room Wood White

    Dining room (lights on)

    Dining area. we created a long bench in order to safe space and also used as a storage area. the bench sit has hinges and can be opened up. the units above are both for storage purposes and also to hide other services.

    under the wall units we installed concealed strip led lighting in order to wash the wall with light.

  • Dining room (lights off) Brosh Architects Modern dining room Wood White

    Dining room (lights off)

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["IT"] [Published] Stile Hygge: 12 Idee Eleganti e Poco Costose

    while sitting at the dining table you can enjoy the view of Westbourne Gardens park

  • Dining room (lights on) Brosh Architects Modern dining room Wood White

    Dining room (lights on)

    while sitting at the dining table you can enjoy the view of Westbourne Gardens park

  • Landing and circulation area Brosh Architects Modern corridor, hallway & stairs Wood Brown

    Landing and circulation area

    standing in the living room looking towards the landing. the space was designed in order to have maximum flexibility in term of open plan and privacy.

  • Kitchen Brosh Architects Built-in kitchens MDF White

    Kitchen

    we specified high gloss kitchen units in order for the natural light to bounce around the kitchen

  • Kitchen Brosh Architects Built-in kitchens MDF White

    Kitchen

    the view from the landing area.

  • Upper staircase Brosh Architects Stairs Wood White

    Upper staircase

    these 200 years old staircase where about to collapse. instead of demolition 200 piece of history and many stories, we decide to renovate it to its original glory.

  • Upper staircase (storage) Brosh Architects Stairs Wood White

    Upper staircase (storage)

    these 200 years old staircase where about to collapse. instead of demolition 200 piece of history and many stories, we decide to renovate it to its original glory.

    we created storage area for maximum usage

  • Upper staircase (storage) Brosh Architects Stairs MDF White

    Upper staircase (storage)

    these 200 years old staircase where about to collapse. instead of demolition 200 piece of history and many stories, we decide to renovate it to its original glory.

    we created storage area for maximum usage

  • WC Brosh Architects Modern style bathrooms White

    WC

    This WC is small(ish) room. we introduced full height mirror in order to give the illusion of a bigger space.

  • Main staircase Brosh Architects Stairs White

    Main staircase

    originally there was a wall on the left hand site which blocked the lighted. since there was nothing original we decided to have one piece of glass balustrade and let the natural light bounce around this space and feel twice the size.

  • Landing - upper level Brosh Architects Modern corridor, hallway & stairs White

    Landing—upper level

    we are standing in the master bedroom looking towards the hallway. at the very we have concealed strip lighting, we design this feature a lot in order to avoid spotlights .

  • Master bathroom Brosh Architects Modern style bathrooms Tiles Grey

    Master bathroom

  • Master bedroom Brosh Architects Modern style bedroom Wood White

    Master bedroom

    this bedroom is facing the front elevation and enjoy a balcony that facing the amazing Westbourne Gardens Park.

  • Master bedroom Brosh Architects Modern style bedroom MDF White

    Master bedroom

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["EN"] [Published] Clothes storage without a wardrobe

    Bespoke wardrobe with open shelves

  • Master bedroom Brosh Architects Modern style bedroom White

    Master bedroom

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["CO"] 16 maneras de darle estilo a tus paredes con huecos

    above the bed we created niche and on the left it is the door for lux en-suite

Admin-Area