The Wilderness by Lee Evans Partnership | homify
Change profile photo
Change cover
Lee Evans Partnership
Lee Evans Partnership

Lee Evans Partnership

Lee Evans Partnership
Lee Evans Partnership
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

The Wilderness

The Wilderness – an ‘underground’ house located in West Stourmouth in the Kent countryside – is a private residential property designed to blend with the local landscape as well as respecting and, to an extent, reusing the adjacent historical buildings.

Due to the rural location and proximity to an important listed structure, a challenging planning process was successfully navigated by our team of planning consultants, Lee Evans Planning.

Barely visible from the public highway due to its ‘sunken’ nature, the property presents as a modestly and sensitively restored small school-house, previously associated with the charming adjacent flint church.

The school-house building has been utilised as the property’s main entrance, from where a new stairwell leads to the open-plan single-storey modern home, invisible to passing traffic.

The property’s flat, green roof continues seamlessly at the same level as the adjacent church yard, visible only by the odd rooflight, ensuring the structures discretion within its landscape.

Location
West Stourmouth, Kent
  •  Single family home by Lee Evans Partnership, Modern

    The Wilderness

  •  Single family home by Lee Evans Partnership, Modern

    The Wilderness

  •  Single family home by Lee Evans Partnership, Modern

    The Wilderness

  •  Single family home by Lee Evans Partnership, Modern

    The Wilderness

  •  Single family home by Lee Evans Partnership, Modern

    The Wilderness

Admin-Area