Bayview house, Swansea | homify
Air Architecture

Bayview house, Swansea

A 4 story house set on a very steep slope, facing south looking over the city and the sea. Accessed from the rear, a bridge leads into level 3. Built with a butterfly roof to collect rainwater which is recycled, the roof extends over 2 metres to the south to limit solar gain. Balconies extend living space on the 3 upper levels.

  • view from the south, work in progress Air Architecture Modern style balcony, porch & terrace

    view from the south, work in progress

    The south elevation is clad with european larch, the north elevation in fibre cement

  • view from the south, work in progress Air Architecture Modern style balcony, porch & terrace

    view from the south, work in progress

    view before the tensioning cables were attached, February 2015

Admin-Area