N O T Architecture Sdn Bhd

NJ HOUSE

A major house renovation located at Putra Heights, Selangor, Malaysia, aimed to transform a typical intermediate linked house to a modern rustic style home. 


Putra Heights is in fact a quiet and pleasant, low density residential township, a beautiful locale enveloped by Subang Jaya, USJ, Puchong, Shah Alam, Klang and Petaling Jaya. Strategically located just a short distance away from key city centres, various matured township and airports, it is well connected by a network of highways and LRT stations. 


The owner felt pleased staying here since 2010, therefore, decided to have a major make-over to accommodate the future growing needs. The house was 60% demolished and rebuilt with an extra floor, a complete revamp from a deep enclosed setting to an opened, bright and well ventilated living condition.


The facade design features a tall reddish brick feature wall overlooking a tiny garden. The bricks are arranged and spaced in perpendicular stacking manner, bringing natural light and fresh air in, acting as effective privacy screen and security barrier without need to install conventional metal grille that may diminish the house aesthetic. Having the concrete and lightweight blocks incorporated, the construction represents an amiable mix of strength and gentleness, creating very catchy visual effects to the frontage.  


The living hall is enhanced with double-volumed space and an opened courtyard next to it, inviting volume with high ceiling and high glazed door that floods the space with natural light. Again, the visual impact of bricks is carried into the interior with the japanese bamboos planted, making the dry kitchen looks organic. The galley layout is adopted to wet kitchen, as matter of fact, is efficient and easy to manoeuvre through. The combination of black rectangular-shaped wall tiles, vintage-looked floor tiles, matt black cabinets and bare concrete top further emphasise the rustic feel of the house. 


Two courtyards are introduced into interior, offering sense of serenity that can bring a tremendous pleasure to the home users. In conjunction with landscaping, the areas seem like a private oasis protected from neighbours with a patch of ground and some sky that allows connection to the outdoors. The living spaces including bedrooms wrap around the courtyards, visually connected through the glazed windows, well lighted naturally. 


The powder room and bathrooms are sleek and modern. The elegant triangular-shaped black mosaics, grey-coloured skim coat and bare concrete blended harmoniously, bringing the industrial chic to the space. The semi-opened shower inviting cool air and light.


An extra floor is added to the original 2-storey house, housing the guest rooms, study area and balcony. The staircase connecting it, is made of perforated metal sheet complemented with sleek  metal railing, representing the style of industrial chic. The balcony garden is sunny and bright, complimented by timber floor decking and Zen like landscape, making it a cozy space for evening hang around. Besides the balcony, the greenery is introduced at other pocket spaces throughout the whole house, enlivens the living atmosphere and human spirit.

Total dimensions
3000 m² (Area)
Location
Subang Jaya
  • Facade bricks are arranged and spaced in perpendicular stacking manner N O T Architecture Sdn Bhd Rustic style walls & floors

    Facade bricks are arranged and spaced in perpendicular stacking manner

  • Combination of red bricks, concrete and lightweight blocks, creating catchy visual effects to the frontage N O T Architecture Sdn Bhd Terrace house

    Combination of red bricks, concrete and lightweight blocks, creating catchy visual effects to the frontage

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["MY"] [Published] A Modern Home with Rustic Charm Coexisting Peacefully Amidst the Nature
  • Well colour matching of concrete blocks and red bricks N O T Architecture Sdn Bhd Rustic style house

    Well colour matching of concrete blocks and red bricks

  • Double volumed living hall with high glazed door, floods the space with natural light N O T Architecture Sdn Bhd Living room

    Double volumed living hall with high glazed door, floods the space with natural light

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["MY"] [Published] A Modern Home with Rustic Charm Coexisting Peacefully Amidst the Nature
  • Internal courtyard looking up patch of sky N O T Architecture Sdn Bhd Modern style balcony, porch & terrace

    Internal courtyard looking up patch of sky

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["MY"] [Published] A Modern Home with Rustic Charm Coexisting Peacefully Amidst the Nature
  • Trees stand up in front of concrete blocks N O T Architecture Sdn Bhd Front yard

    Trees stand up in front of concrete blocks

  • Internal courtyard in night view N O T Architecture Sdn Bhd Modern style balcony, porch & terrace

    Internal courtyard in night view

  • Internal courtyard in night view N O T Architecture Sdn Bhd Modern style balcony, porch & terrace

    Internal courtyard in night view

  • Double volumed living hall with high glazed door N O T Architecture Sdn Bhd Living room

    Double volumed living hall with high glazed door

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["MY"] [Published] A Modern Home with Rustic Charm Coexisting Peacefully Amidst the Nature
  • Red bricks arrangement N O T Architecture Sdn Bhd Rustic style walls & floors

    Red bricks arrangement

  • Powder room in rustic feel N O T Architecture Sdn Bhd Rustic style bathrooms

    Powder room in rustic feel

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["MY"] [Published] A Modern Home with Rustic Charm Coexisting Peacefully Amidst the Nature
  • Cozy courtyard next to the living hall N O T Architecture Sdn Bhd Modern style balcony, porch & terrace

    Cozy courtyard next to the living hall

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["MY"] [Published] A Modern Home with Rustic Charm Coexisting Peacefully Amidst the Nature
  • Kids play corner N O T Architecture Sdn Bhd Girls Bedroom

    Kids play corner

  • Courtyard in night view N O T Architecture Sdn Bhd minimalist style balcony, porch & terrace

    Courtyard in night view

  • Staircase made of perforated metal sheet complemented with sleek metal railing N O T Architecture Sdn Bhd Stairs

    Staircase made of perforated metal sheet complemented with sleek metal railing

  • Red bricks design is carried into the interior with the japanese bamboos planted N O T Architecture Sdn Bhd Rustic style walls & floors

    Red bricks design is carried into the interior with the japanese bamboos planted

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["MY"] [Published] A Modern Home with Rustic Charm Coexisting Peacefully Amidst the Nature
  • Kids play corner with chalkboard wall paint N O T Architecture Sdn Bhd Girls Bedroom

    Kids play corner with chalkboard wall paint

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["MY"] [Published] A Modern Home with Rustic Charm Coexisting Peacefully Amidst the Nature
  • Well colour matching of concrete blocks and red bricks N O T Architecture Sdn Bhd Terrace house

    Well colour matching of concrete blocks and red bricks

  • In conjunction with landscaping, the courtyard seems like a private oasis N O T Architecture Sdn Bhd Modern style balcony, porch & terrace

    In conjunction with landscaping, the courtyard seems like a private oasis

Admin-Area