渡り廊下と屋根上デッキの家 by 宮崎豊・MDS建築研究所 | homify
Change profile photo
Change cover
宮崎豊・MDS建築研究所
宮崎豊・MDS建築研究所

宮崎豊・MDS建築研究所

宮崎豊・MDS建築研究所
宮崎豊・MDS建築研究所
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

​A residence with the bridge and the roof deck

The site faces beautiful greenery of the public park across the heavy traffic of the highway. In the site plan design, “Shakkei” (traditional Japanese design method of making use of the surrounding landscape into the architectural design), was used by placing the reinforced concrete walls which protects the site from the traffic noise. Adjacent lands’ level of the North and East side is higher than the level of the site, so that the surrounding retaining walls were necessary in order to support the soil of the adjacent lands. By extending the retaining walls along four sides of the site, these walls became not only retaining walls, but protection walls against the traffic noise. These walls enable to see only the greenery of the park without seeing the traffic of the highway. A Part of these walls is supporting the bridge, which connects the balcony of the residence and the roof deck on the garage. This bridge provides various view points while moving along it. The client is enjoying   new view points in the familiar site.  By placing the house and the garage in the surrounding walls, two courts were generated. One is for the daily use,  and the other is protected hidden garden to enjoy the greenery.

  •  Houses by 宮崎豊・MDS建築研究所, Modern

    ​A residence with the bridge and the roof deck / West facade

    By reducing the volume of the residence gradually toward the street, this residence is creating good relationships between the surrounding environment. This facade was designed like several layers of silhouette of distant mountains which is seen both in this area and in traditional Japanese paintings.

  •  Houses by 宮崎豊・MDS建築研究所, Modern

    ​A residence with the bridge and the roof deck / Exterior

    This house has two court yards. One is for daily use and parking for guesuts.  The other is hidden and protected garden to enjoy greenery.  On the left in the picture is the residence, on the right is the garage and the hidden garden surrounded by the concrete wall. The green on  the back is the adjacent park which is part of the scene of this residence.

  •  Houses by 宮崎豊・MDS建築研究所, Modern

    ​A residence with the bridge and the roof deck / The court

    There runs busy traffic on the opposite side of the concrete wall of the court. This wall makes the traffic invisible and protects this residence from the traffic noise. On the wall is the bridge, which connects the balcony to the roof deck on the garage.

  •  Houses by 宮崎豊・MDS建築研究所, Modern

    ​A residence with the bridge and the roof deck / The bridge and the roof deck

    Greenery of the park and the bridge. The roof deck on the garage is used for outside tea room or outside dining. As you move along the bridge, you can enjoy sequential change of view.

  •  Garden by 宮崎豊・MDS建築研究所, Modern

    ​A residence with the bridge and the roof deck / The hidden garden

    This hidden garden is making use of the landscape of the adjacent park. Just behind the wall is the busy highway, but the wall is successfully creating peaceful space. A weeping cherry is expected to grow and bloom every year.

  •  Media room by 宮崎豊・MDS建築研究所, Modern

    ​A residence with the bridge and the roof deck / The entrance hall

    The entrance hall has a small meeting space. Combination of the natural light from the clerestory and the indirect light creates the atmosphere of the space.

  •  Living room by 宮崎豊・MDS建築研究所, Modern

    ​A residence with the bridge and the roof deck / The living-dining room

    The built-in furniture has the indirect lighting. On the right is the traditional Japanese latticework, which softens the natural light, and blocks eyes from the courtyard. Peaceful living space is created by these elements. The sunken "kotatsu" (Japanese foot warmer) is the dining table, whose frame was made from the previous house’s ebony column used in “tokonoma”(alcove where art or flowers are displayed in traditional Japanese room).

  •  Living room by 宮崎豊・MDS建築研究所, Eclectic

    ​A residence with the bridge and the roof deck / The Japanese room

    The Japanse room is continued to the living-dining room. The ceiling is traditional Japanese “goh-tenjo”(grid style ceiling). The previous house’s lattice work is reused as a part of the partition. (On the left)

Admin-Area